Om oss

Ann Kristin på Island

Ann Kristin reiste to ganger til India, og ble hekta på vakker natur, høye fjell, annerledes arkitektur og uventede opplevelser. Møtte folk jeg reiste sammen med i ukesvis, møtte folk som åpnet sitt hjem, møtte artige folk, interesante folk og også noen som skremte meg. Bodde på husbåt, i kloster, på en gård og feiret bursdag på et hustak oppi Himalaya under den mest fantastiske stjernehimmel. Mange opplevelser som grep meg, og et ønske om å dra tilbake en dag. Men det ble ikke noen flere turer på loffen med ryggsekk.

I stedet ble det fast jobb, barn, familieliv og en hektisk hverdag. – Helt til for to år sida, da ungene og jeg pakket sekken og dro ut på eventyr. 10 uker i Asia, hvor Kina, Vietnam, Kambodsja og Thailand sto på menyen. Herremin det var flott, med travle hektiske dager i byer og på turer, og late deilige dager på stranda. Vi har ikke slått oss til ro etter det. Trangen til å reise ut er der hele tida, og vi diskuterer bare HVOR vi skal neste gang. Det blir ikke en reise i det formatet vi hadde for to år sida, det blir kortere turer både i antall km og i antall dager,  men en opplevelse blir det uansett. En uke i Skipnes i Vesterrålen slår mye, og 10 dager på Island i høst var uforglemmelig. Sjøl fikk jeg meg en tur med jobben til Ilulissat på Grønland som var helt spesiell, og hvor den mektige Isfjorden med majestetiske isfjell gjorde mest inntrykk. Neste tur går med Hurtigruten til Antarktis med samboer Geir Tore i februar 2016, og hvis vi får til, så blir det en tur til Japan til sommeren, noe som står øverst på ønskelista til Isak og Kaisa.

Island
Kaisa bader i den blå lagune.

Kaisa, 16 år. Tenåring med sine meninger, men nyskjerrig på nye ting, og nye folk. Likte seg godt i Kina,  og er fasinert av kinesiske tegn, kunst og kalligrafi. En som tegner og tegner. Gi henne en tegneblokk og blyant, og hun er opptatt. Tegner også digitalt på pc, og lager kjappe videoer og animasjoner. Er opptatt av animasjonsfilmer og da særlig de som har sitt opphav i Japan. Har lært seg japanske tegn, og vil til Japan til sommerne. For tida går hun på Videregående – Media og Kommuniksajonslinja – noe som er midt i blinken for henne.

Island
John Isak i Reykjavik

Isak, snart 13 år. Spetten kar, morgenfugl, blid og fornøyd. Går i 7. klasse på Bjerkaker Skole, og trives i en flott klasse. Er mye i farta, er på besøk og har besøk. Er opptatt av dataspill og gleder seg til å begynne med koding. Også han er ivrig på å reise til Japan, selv om han ikke tar mål av seg å lære japanske skrifttegn, slik som søstra.

Island
Geir Tore ved Vatnajökull

Geir Tore, samboer og ikke så reiseglad som oss andre. Ville ikke være med til Asia, men Island fristet da vi dro dit. Glad i å være ute, ELSKER å fiske og bo i telt ved et laksevassdrag, eller et røyevann. Liker at det er rolig, men  er likevel den som først kommer i kontakt med folk, og klarer alltid å spore opp noen han kan prate FISKE med. Blir med til Antarktis i februar, men steiler ved tanken på Japan.

De beste reisekamerater en kan ønske seg.

10 kommentarer

  1. Hei Ann Kristin og reisekamerater,

    Nå har jeg lest om reiseforberedelser, om bøker fra Kina, skumle sprøyter, og ikke minst, om hvordan den store drømmen kan bli virkelighet bare man bestemmer seg for det. Hvorfor la omstendighetene bestemme at man bare skal sitte stille? Nå gleder jeg meg til å følge dere på reisen, fra min egen sofa, mens jeg tenker på hvor veien skal gå hen neste gang jeg tar avsted!

    Mvh Marthe i Bergen

  2. Hei Ann Kristin, Kaisa og Isak ! Interessant å lese om den lange turen de skal ut på. Har jo hørt litt av ahkku, men bloggen gav meir informasjon, Blir spennande å følgje bloggen. God tur!
    Helsing frå Eldbjørg i Karasjok
    !

Kommentarer er stengt.