Planlegging

Det er mye å planlegge til en slik tur, eller kanskje er det hva man legger i det. Jeg liker å planlegge….

BUDSJETT

SKOLEARBEID

VISUM

VAKSINER

PAKKELISTE

Da jeg reiste til India for 16 år siden, så planla jeg ingenting, bestilte billetter til Delhi tur-retur og that’s it! Funket bra det for meg den gang, men ikke nå.

Takk og lov for Internett, og alt man kan finne der, sammenligne flybilletter, bestille hotell, finne togavganger, finne bussruter og priser, se hva andre har erfart osv. Det gjør det så mye enklere, og med to barn i bagasjen, så er det greit å ha ting på stell syns jeg. Vite sånn noen lunde hva vi kommer til. Vi har booket flybilletter og togbilletter, samt opphold på forhånd. Vi har også meldt oss på ulike ting vi vil gjøre. Det gir jo ikke så mye spontanitet, men Akkurat nå veier det tyngst at vi vet hvor vi skal bo, og hva vi skal gjøre, så slipper jeg å bli stressa over om vi finner oss et hotell for natta, eller om vi får plass på toget videre.

Det finnes en rekke hjelpsomme apper: Tripadvisor, karttjenester, Metroer, sightseeing guider, valutakalkulator, Hjelp utland, Apotek 1 og Tripit som skal holde rede på hele reisen vår. Vi får nå se om de er noen nytte når det kommer til stykket…

Det har blitt noen timer med ipad i fanget siste året, søke, lete, lære, se, oppdage, vurdere osv. Men det å planlegge en reise er halve gleden. Jeg har kost meg med å finne ut av ting. En del av planlegginga må man ha god tid til, som å få ordnet med visum, og vaksiner, og forberede skoleundervisning. Andre ting hadde jeg kanskje ikke behøvd å gjøre så lang tid i forveien, men da rekker jeg å ombestemme meg, og gjøre om ting før det er for sent.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s