Visum

Visum må man ha for å komme inn i mange land i Asia. Vanlige regler er at passet må være gyldig i 6 måneder etter utreise.
I flere land blir det enklere å få visum hvis man har en invitasjon å legge ved søknaden.

Visum til Kina får man ved Den Kinesiske Ambassade i Oslo. Visumsøknad må fylles ut med en reiseplan som inkluderer ankomst og reisedag, samt hotellbekrefelse. Heldigvis har vi fått et invitasjonsbrev fra ekteparet vi skal bo hos i Beijing, noe som gjør det litt enklere. Visumsøknaden må leveres ved visumavdelinga på Vindern, og kan ikke sendes dit. Heldigvis har onkel Knut hjulpet oss med å levere søknaden, og hente visumene da de var klare. Eneste problemet var at vi var for tidlig ute. I min iver søkte jeg for å være ute i god tid, et halvt år i forveien. Dermed fikk vi visum som gikk ut i September, 2 måneder før vi skulle avsted. Tabbe!!! Så nye søknader måtte til.

Visum til Vietnam. Norske statsborgere får ved ankomst med fly 30 dagers opphold i Vietnam, og 15 dager når de kommer over land slik som vi gjør. Problemet er at vi skal være 30 dager. Så da må vi søke visum via Den Vietnamesiske Ambassaden i Oslo. Hit kan vi heldigvis sende visumsøknaden.

Visum til Kambodsja får vi på grensen for noen dollar. Så vi trenger ikke søke på forhånd.

For Thailand gjelder de samme reglene som for Vietnam. Vi kommer med buss over grensen fra Kambodsja, og skal være lenger enn 15 dager, noe som betyr at vi må søke visum til Thailand også.

Kostnadene blir 3450 for alle visum, men med tabben min med de kinesiske visum, så havner vi på nesten 5000 kr…

Tilbake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s