Film: Snikende tiger, skjult drage (2000)

image
Regi:Ang Lee

Filmen Snikende tiger, skjult drage var den første kinesiske filmen jeg så i genren Martial-art. Jeg så filmen på kino, og ble helt frelst. At kinesisk kampsport kan være så flott å se på! Filmen har utgangspunkt i bøkene til den kinesiske forfatteren Wang Du Lus «Crane-Iron»-serie, som beveger seg innenfor den kinesiske litterære sjangeren wuxia.

Filmen handler om krigeren Li Mu-bai. Han har et magisk sverd som blir stjålet, og sammen med sin kvinnelige venn Yu Shu-lien forsøker han å finne den mystiske Jadereven og hennes medhjelper, den unge Jen. Historien er komplisert, og kanskje ikke helt lett å få tak på, men det tar vi med på kjøpet.

I filmen har kvinnene store roller, og de mest fantatiske kampscenene utspiller seg mellom kvinnelige krigere. Tyngdekraften er nærmest ophevet, og krigerne svever gjennom luften i noen scener. Filmen ble nominert til 10 Oscar, og ble tildelt 4.

En av hovedrolleinnehaverne Michelle Yeoh, er megastjerne i Asia, og i 2007 gjestet hun Tromsø Internasjonale Filmfestival i forbindelse med filmen Far North som hun spilte inn på Svalbard med Sean Bean som motspiller. Jeg troppet selvfølgelig opp på filmfestivalen på premieren for Far North og fikk se Michelle Yeoh live. Det var stort, Selv om filmen i seg selv var Far out! Michelle har tidligere vært kåret til Miss Malaysia, hun har en karriere som ballettdanser, og har spilt en rekke Martial-art filmer hvor hun gjør sine egne stunts. Hun har også spilt i andre store filmer: Memoirs of a geisha, Tomorrow never dies (James Bond), og The Lady (film om Aung San Kyi).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s