Kunnskap

«Den arven jeg skal gi deg, er ikke et hus, eller en bil, eller penger. Dette huset kan brenne ned en dag. Bilen kan bli stjålet. Alt vi eier kan gå tapt. Den viktigste arven jeg skal gi deg, er kunnskap. For kunnskap kan ingen ta fra deg. Har du kunnskap kan du alltid bygge opp igjen det du har mistet».

Dette sa faren til sønnen Sivun Pen i boka Overleve. En beretning fra Kambodsjas mørke år.

Dette tenker jeg er allmengyldig, og foreldrenes viktigste oppgave: nemlig å oppmuntre og tilrettelegge for barna slik at de lærer nye ting. Det er gøy å lære noe nytt, og det er alltid noe man ikke kan , eller vet nok om. Med denne reisen så håper jeg vi lærer mye nytt, og at det vil trigge oss til å ville lære enda mer, fordype oss, grave oss ned i ny kunnskap.

Det er en grunn til at foreldre i den fattige verden mer enn noe annet ønsker at barna får gå på skole. Kunnskap er ofte veien til et bedre liv, sjansene for å få jobb øker, og sannynligheten for å få en jobb man trives med blir høyere.

Skolegang blir ivaretatt til barna i den rike del av verden. Men ikke alle vet å sette pris på det, eller skjønner at dette kan være grunnlaget for drømmejobben og et godt liv. Og det er ikke bare skolerelatert kunnskap som er viktig. Foreldrenes viktigste ansvar er å sørge for at barna vil klare seg i verden. Det betyr å følge de opp på mange områder, og tilrettelegge for at de lærer, og blir selvstendige individer. Slik at de vil klare seg i ulike situasjoner. Vi skal ikke gå foran og bane vei,det må de sjøl gjøre, men vi skal gi de det de trenger for å stake ut sin egen vei, og så la de få frihet til å gjøre nettopp det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s