Mamma og Áhkku fyller 75 år

20140113-122655.jpg

I dag skjer det. Min mor Anna Kirsten, og Isak og Kaisas Áhkku (bestemor) fyller 75 år! GRATULERER SÅ MYE! Vi skulle alle ønske at vi var sammen med henne i dag, eller at hun var sammen med oss! Planen var at mamma skulle komme til Thailand sammen med Geir Tore i begynnelsen av Januar, men sånn ble det ikke. Hun ble bestemor i desember til en skjønn liten Sofie som gjorde at hun valgte å bli i Tromsø sammen med nybakt mor og nybakt datter… De koser seg sammen, og vi har fått FaceTime med dem flere ganger. De holder fortet hjemme, og passer på Pus mens vi er borte.

Litt om min mor! Hun er en fantastisk mor, som alltid har stilt opp for sine barn, og ikke minst for sine barnebarn. Barnebarna Isak og Kaisa har fått ha en sprek bestemor som riktignok bor langt unna, men som ofte er på besøk i lange perioder, og som vi også har vært på besøk hos i jula, i påska og på sommeren når det har passet seg sånn.

Anna Kirsten er som nevnt sprek for sine 75 år. Hun holder seg godt, og springer fortsatt like ivrig etter viddas gull på høsten, hvor hun plukker bær til seg sjøl, og til mange andre som også får glede av Kirstens multer! I Karasjok er hun en av de få som ofte er å se gående langs veien. Hun er også på ski når snøen kommer, og mørketida har sluppet taket, da på tur innover til Mádijavrri, eller videre oppover til Rødekorshytta. Vi har hatt mange fine skiturer sammen!

Hun er en fenomenal baker, og får alltid bestillinger på sin berømte suksessterte til ulike arrangementer. Og hun baker fantastiske brød, (beste brødene i verden, som vi savner veldig akkurat nå). Og maten er alltid deilig, spesielt den tradisjonelle samiske maten, kokt reinkjøtt med gumpus og margebein! nam, nam! Får vann i munnen når vi tenker på det her blant palmer og palmesus.

Det er så mye mer som kunne vært sagt, men vi får ta det når vi ses senere denne måneden. Som sagt skulle vi gjerne vært i lag i dag og fått feiret, men sånn ble det ikke. Så da får vi ta igjen når vi kommer hjem. Gratulerer nok en gang, mamma og Áhkku. Du betyr mye for mange, og ekstra mye for oss fire. Håper du får en fin dag i Tromsø sammen med Sissel og Sofie!!!!

Masse klemmer fra Isak, Kaisa, Ann Kristin og Geir Tore

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s