Smertefri vaksinering

Foto: Ann Kristin Balto
Foto: Ann Kristin Balto
Da var det klar for en ny runde med vaksiner, bare to uker etter siste runde. Denne gangen var det Japansk Encefalitt som sto for tur. Japansk encefalitt er en slags hjernehinnebetennelse, som kan være dødelig hvis man blir rammet. Forekommer stort sett på landsbygda, og smitter via mygg. To doser må tas med 4 ukers mellomrom. Har vurdert litt frem og tilbake om vi trenger denne, men tar ingen sjanser da følgene ved å få hjernehinnebetennelsen kan bli veldig alvorlig, og man kan få varige men eller i værste fall dø av det. Områdene vi reiser i er i risikosonen, og vi ble anbefalt vaksinen på vaksinasjonskontoret.

Vi er tydeligvis blitt rutinerte. Isak ville først bli stukket, og brettet opp og satte seg på stolen klar for sprøyta. Den ble satt uten at han sa et knyst, holdt bare ho mor i hånda. Etterpå vanket det sjokolade. Alt gikk på skinner, og vi ble fort ferdige. Satt de obligatoriske 20 minuttene og ventet for å utelukke allergiske reaksjoner. Så ferdige! Bare en runde til nå om fire uker så er vi ferdige. Ser en ende i tunnelen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s