Vakre risterrasser

imageSa Pa er en fjellby i det nordlige Vietnam, hvor man finner noen imponerende risterrasser. Beliggende på 1650 meter over havet med utsikt til Vietnams høyeste fjell Fan Si Pan (3143 meter) kan utsikten ta pusten fra noen og enhver på en solskinnsdag.

Da vi ankom Lao Cai i morges, så det ikke lovende ut, men på kjøreturen opp i fjellene forsvant tåken gradvis, og avslørte fjelltopp på fjelltopp. Nedover fjellsidene var det anlagt terrasse på terrasse med ris. Det vil si, risen ble høstet inn i september, og risterrassene står brakk om vinteren. Vakkert var det lell. Enda vakrere er det om sommeren når terrassene er lysegrønne, for ikke å snakke om høsten, når risen er moden og gyldengul.

Vi dro på en fem timers fottur, med start i Sa Pa. Først gikk vi langs en trafikkert vei, så tok vi av inn på små stier langs risterrassene. Vi gikk stort sett nedover hele tida. Vi hadde oss en pause med fantastisk utsikt, og vi krysset flere elver over smale bruer. Vi gikk gjennom en landsby, og hadde da plutselig fått følge, kvinner og barn fra minoritetsfolket Black H’mong som ville selge oss håndarbeid de har laget. Guiden vår instruerte oss om å ikke kjøpe, spesielt fra barn. Han sa at myndighetene jobbet for å få barna på skole, men så lenge de tjener penger ved å selge til turister, så er det vanskelig å få til. Vi skulle heller kjøpe på markedet eller hjemme hos folk, som vi skulle innom underveis.

Katri, en god venninne har reist mye i Asia og har sett mangt og meget, men noe som gjenstår er risterrasser oppi fjellsidene. Hun nødet oss til å ta turen hit for å se risterrassene! Så dette Katri, er en spesiell hilsen til deg! Takk for at du insisterte! Dette er overveldende vakkert! Nyt bildene…

1 kommentar

  1. Unner dere virkelig dette, samtidig som jeg vet at bilder aldri yter rettiferdighet til hvordan det egentlig ser ut.
    Åh, jeg skulle ønske jeg var der. Nydelig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s