På toget til Sa Pa

Da var det klart for en ny lang reise, ikke så lang i antall kilometer, som i tid. Vi skulle opp i fjellene til området Sa Pa, ca 350 km unna Hanoi.

Vi hadde vært i Hanoi i 5 dager, så ho mor var klar for nye eventyr. Isak og Kaisa var til dels klar for noe annet. Vi skulle ta toget om kvelden, så vi hadde dagen fri. Vi sov lenge, hadde en sen frokost, og dro på SPA, dvs Isak og Kaisa fikk seg behandling.

På kvelden spiste vi middag hos familien vi bor hos, med mor, og tre barn. Veldig koselig! Før vi dro til togstasjonen for å ta nattoget til Lao Cai. Kupeen var grei nok, litt mer sliten enn Kinatoget, og mye hardere senger. Til gjengjeld fikk vi kupeen for oss sjøl.

Vi la oss med en gang, for vi skulle være framme kl fem om morran. Så klokka halv fem vekte vekkeklokka tre søvnige sjeler. Vi fikk på oss klærne, pakket sammen, og ventet på å komme fram. Men tida gikk, det var fortsatt mørkt ute, og ingen stasjon i sikte. Ble som vanlig litt oppspilt, hadde jeg misforstått noe? Eller hva? Kaisa og Isak er fantastiske. Blir vekt grytidlig, står opp og er i godt humør, flirer og vitser! Togvertinna kom forbi og så vi satt fullt påkledd: «No, no. Train arrive in Lao Cai in four hours, seven o’clock. Go to sleep». Skjønte at vi var for tidlig oppe, men ville vi komme fram om to timer, klokka syv, eller om fire timer som hun sa?

Vi la oss igjen, med klokka på vekking litt før syv, og litt over syv tøffet vi inn på stasjonen i Lao Cai, hvor vi ble plukket opp av en guide og sjåfør, for å kjøre videre 40 km til fjellbyen Sa Pa. Turen tok 13 timer fra vi startet fra gjestehuset i Hanoi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s