Chula Design

Et must for alle kjolegale er et stopp på butikken Chula i Hanoi! Så jeg dit, med Isak og Kaisa på slep! hadde høye forventninger etter å ha lest om butikken på nett, og jeg ble IKKE skuffet. Allerede inngangspartiet ga løfter om en butikk etter mitt hjerte, med artige tegninger av fargerike kjoler!

Butikken besto av mange små rom med ulike temaer, midt i butikken var også et alter med Buddha. Det var rom med fontener, rom for barn med tegnesaker, så mor kan få handle i fred, og her var rom med sjeselonger, hvor far kan legge seg nedpå mens kvinnen i hans liv prøver kjoler. Jeg skrev for et par dager siden at jeg var kommet til Paradis, vet ikke hvor jeg var kommet nå, ELDORADO, eller MEKKA? Noe sånt! Jeg fant kjole på kjole som jeg falt for, enkle snitt med morsomme design. Her var en hel kolleksjon viet bare til mat! Og en  med ulike dyr på, fra ulver (som Kaisa likte) til pelikaner og pingviner! Her var kjoler med fargerike sirkler, og firkanter, for ikke å snakke om en hel kolleksjon med kvinnelige pirater på.

Tre av kjolene jeg likte hadde de i min størrelse, og jeg inn på prøverommet, mens Isak og Kaisa fikk servert limonade. Og, under over alle under, ALLE tre kjolene satt som et skudd! Jeg hadde funnet MIN butikk! Alle som kjenner meg vet jo at jeg ikke er kjent for mine lange bein, eller lange rygg (har ikke rygg) eller lange hals. Cindy som vi bodde hos i Beijing, hadde forventet en lang høy blondine fra Norge, og ingenting er vel fjernere enn det når det gjelder meg. Så, altså, her fant jeg kjole på kjole som passet meg. Begynte å sy egne kjoler, nettopp for å få de til å passe til mine korte bein, korte rygg osv. Så dette var helt Vidunderlig, til jeg oppdaget prislappen. De var selvfølgelig dyre til å være Vietnam, men sammenlignet med norske priser for selskapskjoler ikke mer enn hva en betaler for en masseprodusert kjole. Det er også mulig å bestille over nettet, så spørs om ikke jeg blir å gjøre det, nå når jeg vet hvilken størrelse som passer meg.

Chula er et spansk motemerke, laget av Laura Fontan og Diego Cortizas. De etablerte seg i Vietnam i 2004, og har siden da åpnet nesten 20 butikker i verdensmetropoler jorda rundt. Klærne de lager kombinerer spanske fargerik design med håndlagde broderiteknikker og Asias rike utvalg av silkestoffer. Kjolene er ikke masseproduserte, alle broderier er håndbroderte, og hver kjole lages i et begrenset antall. Så ikke noe billige kjoler med andre ord. Her måtte det knallharde prioriteringer til, før jeg til slutt endte med en kjole av de tre jeg hadde prøvd. Huff, mitt hjerte blør for de to andre jeg ikke så meg råd til å kjøpe…

Mens jeg nå sto der og funderte på hvilken av kjolene jeg ville ha, kom designeren Diego Cortizas inn i rommet. Han hilste, og ville høre hvor vi kom fra, og hvor vi hadde hørt om butikken. Jeg måtte selvfølgelig si noen rosende ord om kjolene. Og det ble til at jeg landet på en svart silkekjole i taft, med et enkelt bilde av en vietnamesisk minoritetskvinne brodert på. Veldig stilig og tøff kjole!!! Tror kjolen til neste årsfest er i boks! Men ikke noe mer shopping nå!!!

1 kommentar

  1. Åh så fint! Jeg falt nå pladask for den svarte med fargerike bambusstriper, den så kjempelekker ut på deg 🙂
    Nok shopping? Jada, sikkert! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s