Tresnitt i Dong Ho

I dag sto vi opp kl 7 (1:00 i norge) og Isak var ikke noe glad for det. Vi skulle bli hentet og kjørt til en kunst landsby kl 8:30. Vi ordnet oss og gikk ned å spiste frokost litt etter 8 og da Isak var tom for nugatti prøvde han å smake brød med stekt egg og smør på, og han likte det😱.

Vi ble hentet litt etter 9:30 og ble først kjørt til en pagode hvor vi ble i kanskje ti min. Jeg og Isak så en søt kattunge der, men da han gikk fort mot den ble den redd og løp sin vei. Der var en gutt (sikkert på isak sin alder) som ville at mamma skulle ta bilde av han.

Vi kjørte videre til Kunstlandsbyen, der vi fikk se hvordan de lagde det der dopapiret sitt. Vi så også hvordan de lagde de tresnittene. Jeg satt meg ned og lagde en kjapp tegning som jeg spurte om de kunne lage et trykk av den, men de ville ikke, og sa at vi måtte gjøre det i Hanoi:-( da ble jeg veldig lei meg:C
Vi kjøpte en del trykk og kjørte hjemmover igjen.

På veien stoppet vi på en kjole butikk hvor mamma MÅTTE inn i. Hun sendte sjåføren avgårde, så hun hadde nok planlagt at vi skulle være der lenge, og det var vi. Sikkert en og en halv time. Da vi endelig skulle dra derfra gikk vi langs West Lake igjen, men nå på helt andre siden av den. Da jeg så utover vannet, så jeg noe lite og grønt som svømte i vannet. Jeg løp bort til vannkanten og ropte: se! Ka e det der? En SKILPADDE!!! Og det var det. En bitte liten skilpadde som ikke var større enn knyttneven min. Det så ut som om den hadde svømt langt for den kom helt fra andre sida av der vi sto. Mamma fikk filmet den, trudde vi…

Vi fant ut at det var alt for langt å gå helt til der vi hadde tenkt oss så vi så en drosje og var på vei å hoppe inn, men det ville ikke sjåføren, så vi måtte bare finne en annen drosje å kapre. Vi ble kjørt til en båt som het Tay Long 2 som var en slags flytende restaurant i west Lake. Jeg har lært meg den viktigste å kunne si på vietnamesisk: Xao pho bo som betyr stekte nudler med kjøtt:) som jeg da bestilte, og det var godt:D
Etter at vi alle hadde spist ferdig dro vi hjemover igjen og satt oss litt på benken i parken rundt vannet. Etter å ha sottet der i ti minutter dro vi videre hjem. Og mamma dro til frisøren og spa mens jeg og Isak ble på rommet å hvilte oss helt til mamma kom hjem og da måtte vi gjøre lekse:(
Hade.

 

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s