The Beach

20140113-121907.jpg

Jakten på den ultimate stranda er over. Vi gjorde som Leonardo di Caprio i filmen «The Beach» og leitet etter den beste stranda. Og vi har funnet den beste stranda ever, etter hard konkurranse med følgende strender:

1. Den vesle lille perlen «Taen» i Vesterålen, den hvite stranda på Hadseløya, med bratte grønn åser på ene sida, og med utsikt over til Lofoten. Her er det så vakkert at det tar pusten fra deg, men vannet er så kaldt at det også tar pusten fra deg, så derfor når ikke denne stranda opp i konkurransen om den beste stranda vi har vært på.

2. «Maggie-beach» på øversida av Karasjok. En stor strand med ren elvesand, og med plass til halve Karasjoks befolkning en varm sommerdag. Her kan vannet være forholdsvis varmt etter langvarig høytrykk over Kola. Vi snakker hele 18 varmegrader. Minus for myggsvermer på ettermiddagen; lenge før noen har lyst å dra derfra kommer myggen snikende, og jager oss hjem.

Og stranda over alle strender ligger på den bittelille øya Koh Kham. Her snakker vi om sand så hvit at du blir blendet, og til og med Kaisa så brun ut mot den kritthvite sanda. Sanda er fin som sukker, og ble ikke glohet selv om sola stekte. Vannet er krystallklart, med 30 meters sikt og flott å snorkle i, og holder 28 grader!!! Det er langgrunt på to sider, og har en dypere renne. Lenger ut finnes korallrev. Palmer helt ned på stranda, og ingen restaurant, bare en liten kiosk som selger snacks. Lite folk, for her bor det ingen, vi må ta båt fra Koh Mak for å komme hit. FANTASTISK FINT med andre ord. Til og med ho mor ville bade her!!! Isak, Kaisa og Geir Tore var helt vill, det ble litt soling og mest bading på dem, for ikke å snakke om snorkling. De oppdaget noen svarte kråkeboller med lange pigger, som nok er skummel å trø på, som ble filmet med Kaisas undervannskamera. Vi ble her i 5 timer før vi tok båten tilbake til Koh Mak.

20140113-122022.jpg

20140113-122037.jpg

20140113-122050.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s