It is tangotime

Mørk scene i et elegant lokale. Plutselig slås en enslig lyskaster på, og en eldre elegant herre trer fram i lyset på scenen. Med sin dype stemme synger han en en sang som uttrykker både fortvilelse, og sorg. En trist melodi. Det dirrer i lokalet når mannen med sleik, svart dress og med et hvitt silkeskjerf rundt halsen, synger. Scenen mørklegges igjen.

Så eksploderer det på scenen, mange par overtar etter den elegante herremannen, et orkester på et galleri over scenen spiller opp. Vi er tilbake i en annen tid, da kvinnene gikk i kjoler med rysjer, og mennene med pomade i håret, og i lyse dresser. Det danses i det som ser ut som litt trange gater, foran en taverna. For det var slik tangoen ble født, i bakgatene i arbeiderbydelene, tilbake på slutten av 1800-tallet. På dagen var det hardt arbeid, og om kveldene kledde kvinner og menn seg i flotte klær og dro ut på kafeer for å danse. Dansen ble et møte mellom de lokale innfødte og immigrantene, og utviklet seg til å bli en dans som spredte seg i Argentina, og senere langt utover landets grenser.

Vi er på tangorestauranten Carlos Gardel, hvor det store tango-idolet med samme navn danset seg inn i natten sammen med sine venner. Her bygget det seg opp et tangomiljø for over hundre år siden som fortsatt pulserer. Med god tradisjonell mat på menyen, som empanadas og biff, blir gjestene servert med usedvanlig hurtighet. Vinen spares det ikke på, og da alle hadde gjort unna desserten, startet showet.

Det danses fremover i tid. Et enkelt par, eller flere par samtidig på scenen. Kvinnene i flotte kjoler, som får en stadig mer moderne look. Kjolene er sensuell med dyp utringning, bar rygg, glitrer gjerne, og har høy splitt, for å gi rom for det avanserte fotarbeidet i tangoen. Dansen er lidenskapelig, og veldig elegant. På flyet fra Frankfurt til Buenos Aires, traff vi på en østerriker. Han skulle hit til Buenos Aires for å danse tango. Ta tangotimer om dagen , og så ut på milongas om kvelden for å danse sammen med de lokale. Der sitter gjerne kvinnene på den ene siden av lokalet, og mennene på den andre, og mennene inviterer til dans ved å se på den utvalgte kvinnen og nikke. Etter fire-fem danser følger han henne pent tilbake til plassen hennes. Vår venn fra Østerrike skulle danse tango i Buenos Aires i samfulle 14 dager før han reiste hjem til kona si. Nå er det mer enn to uker siden vi traff han, så han er vel hjemme hos kona si i Wien nå får vi håpe.

Tangoshowet var en del av turpakka Hurtigruten tilbyr i etterkant av cruiseturen, og mange av passasjerene benyttet seg av det på hjemveien, da vi hadde stopp i Buenos Aires med overnatting. Det ble en hyggelig kveld med mange av de vi hadde blir kjent med ombord på Fram, og med god mat og et forrykende tangoshow.

Buenas noches!

Lidenskapelig tango
Lidenskapelig tango
Tangodans pryder en bygning i bydelen La Boca
Tangodans pryder en bygning i bydelen La Boca

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s