Du spreke kineser!

Fikk en god natts søvn og var klar for vår første ordentlige dag i Beijing. Søndag da de fleste har fri, og alle de største attraksjoner er stappfulle.

Fant ut at vi ville være ute i solskinnet, og ikke bli trødd sammen på et museum, så valget falt på Himmeltempelet og parkområdet rundt tempelet. Tiantan Gongyuan som tempelet heter på kinesisk, regnes som byens fineste eksempel på Ming-arkitektur, og i følge kinesisk tro skal du her finne punktet hvor himmel og jord møtes. Derfor holdt keiseren her offersermonier ved et gigantisk alter for å blidgjøre gudene.

Vi kom oss til parken med undergrunnen, som var grei å ta seg fram med, og aldeles enkel å bruke sammen med Isak og Kaisa som har innebygget kompass, i motsetning til meg. Jeg trenger bare å snurre et par ganger rundt min egen akse før jeg er ut av kurs…

Vel inne i parken var det mye å se. Det første vi så var en eldre mann som var fantastisk flink med diablo. Han nærmest sjonglerte med diabloen, og han holdt på lenge. Da vi gikk ut igjen 3 timer senere var han fortsatt i full sving. Litt lenger inn i parken sto en eldre tannløs mann med hvit treningsdrakt og pannebånd og danset med en pute som han kastet opp i lufta og tok i mot. En liten rosa kassettspiller sørget for passende rytmer. Vi filmet seansen, og skal få lagt ut en snutt senere, noe å glede seg til dere!

Så dukket opp noe vi trodde var en lekeplass for barn med mange forskjellige apparater. Men da vi kom nærmere så vi bare eldre folk som lekte der. Viste seg at det var treningsapparater for eldre, og det var mange i sving der, bokstavelig talt. En gammel mann snurret rundt og rundt på en svingstang, akkurat slik som turnere gjør. Imponerende! Ellers var det skranker, bom å balansere på, og forskjellige apparater til å tøye på ( tror vi). Både damer og menn var aktive. Ved siden av var det noen som spilte «birdie», med en slags fjærball som ble kastet frem og tilbake. Det så artig ut. Vi har senere fått prøve oss foran et kjøpesenter med en dame og mann. Morsomt, vi må helt klart trene litt for å komme på deres nivå!

Vi gikk videre til den lange korridor, hvor kinesere hadde samlet seg til brettspill og kortspill. Vi passerte en eldre dame med rød parykk, og masse sminke som sang forskrekkelig falsk karaoke. Da Kaisa filmet ble hun ekstra ivrig!!! Så var vi framme ved tempelet for bønn om god høst. Et fantastisk flott rundt tempel som rager mot himmelen. Vi gikk rundt og havnet midt i en fotosession med en vakker kinesisk modell i rød kjole som ble fotografert med tempelet som bakgrunn. Vi gikk videre over den 360 m lange brua som kalles den røde trappen, og kom til det aller helligste, alteret for ofringer. Det ble mye gåing på oss, men det var så mye å se, at det ikke ble noen klager på oss. Vi satte oss ned innimellom og bare så på folkelivet. Mye rart å se, og mange damer som var veldig Chic. Tidene har forandret seg siden Mao styrte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s