Inn i jungelen, ja dypt i jungelen

image
«Inn i junglen, ja dypt i junglen…
Der løver sover søtt…»

Da var det på tide å komme seg ut av sopphuset kl: 7:30 for å spise frokost og dra avgårde til et rehabiliteringssenter for aper og utryddningstruede dyrearter. Guiden vår var en frivillig fyr fra Australia, så det var lett å forstå hva han sa. Vi kjørte båt til «monkey island» og der skulle vi gå trehundre meter innover i jungelen på en sti/vei til en liten hytte eller noe… Vi gikk litt lenger innover og der så vi store bur med masse kule aper. Hannene var svart og hunnene var blond. Alle apene brølte og skrek. De «sang» sin «overlevelses sang» forklarte guiden. Etter en stund gikk vi tilbake til den hytteaktige greia, hvor vi satte oss for å hvile.

Guiden fortalte oss at han lager sånne filmer på youtube der han finner en skjelden ape-ekorn ting som heter Pygmy Loris. Han sa det heter «looking for loris» eller noe. Jeg og Isak fikk kjøpe noen Gibbon ape bamser:) vi kom oss trykt tilbake til sopprommet der jeg ble for å tegne mens Isak og mamma dro på sykkeltur. Jeg fikk knapt gjortferdig en tegning før de var tilbake en halv time senere.

Vi slappet litt av og gikk kl 13:00 å spiste lunsj. Vi pakket ferdig etterpå og gjorde oss klar til en ordentlig jungeltur. Vi ble kjørt av en pickup av en fyr og guiden vår. Vi suste avgårde mellom stokk og stein. Turen varte sikkert 20-30 minutter. Da vi kom fram til der vi skulle gå inn i jungelen var det veldig varmt. Vi gikk og gikk gjennom lianer og høye trær. Alle steinene vi kunne se var vulkanske steiner. Jeg tok med meg en. Halvveis på turen støtte vi på det gigantiske Tung-treet. Det var over 400 år gammelt og stammen hadde en radius på 2 meter. Helt nederst var de gigantiske røttene, der hadde treet sikkert en radius på 4-5 meter. Vi fortsatte å gå videre. Ingen sa et ord. Vi stoppet flere ganger for å kikke opp i trærne i håp om å se en ape. Jeg så bare et ekorn som brølte som et esel.

Da vi endelig var framme hadde vi gådd i 2 og en halv time. Da vi kom fram var vi alle gjennomsvette og kokvarme. Vi fikk se rommet vårt, som ikke var noe særlig… Vi satte fra oss bagasjen og gikk over en bru til et avslappende lite hus på stylter hvor vi hadde utsikt over Crocodile Lake. Jeg la meg i hengekøya med best utsikt over innsjøen. Vi så krokkodiller der flere ganger, så navnet har den nok ikke fådt uten grunn. Her var det selvfølgelig også en søt liten katt. Da det begynte å mørkne så jeg en ufo fly over himmelen, med han Elvis, og bigfoot, og Drakula i lag med senjatrollet og mummitrollet. Det var sprøtt… Vi fikk middag og klokka sju la vi i seng med myggnett over. Nå skal vi sove.

Hilsen Kaisa

4 kommentarer

 1. Flink du er til å skrive, Kaisa! Gratulerer med kusine, forresten 🙂 Hvordan var Halong Bay? Likte dere det? Dere har ikke skrevet noe om det?
  klem klem

 2. høres flott ut å være ute i jungelen
  så dere en som liknet på tarzan?
  …i så fall var det helt sikkert ikke fru jacobsen

  ellers skulle jeg hilse fra farmor også
  jeg var med henne nordover og er akkurat kommet ned igjen fra vesterålen

  det var jo ganske morsomt på stokmarknes
  for der traff vi bjarne
  han hadde nemlig vært på besøk hos geia

  kaisa . du må hilse isak og si at bjarne var egentlig ganske sjokkert over besøket i strandveien.

  Sofaen i tromsø, den foran tv´en var nemlig full av sjokolade. Den ene sjokoladen etter den andre hadde kommet fram. Så Geia spiste sjokolade hele dagen. Ikke en grønnsak verken til morra, middag eller kvelds. Han hadde spist så mye at han ikke klarte å bøye seg framover på normalt vis når han skulle plukke opp papiret fra gulvet. Ja sjøl katta spiste nå sjokolade.

  Ellers var det kaldt i Vesterålen. Men ikke så kaldt som det hadde vært i Kauto. Der var det så kaldt at det ikke lenger var lov å tisse ute.

  alle i stavanger hilser

  …..ikke fru jacobsen

  1. Hei!

   Vi så ikke Tarzan i jungelen, så Isak heiv seg til i lag med gibbonapene…

   «Vi så også Georg, jungelens konge, kan du regne med
   A-a-a-a pass deg for et tre!»

   Og det er bra pappa spiser mye sjokolade, for det er mye trøst i å spise sjokolade. Mamma bruker å gi oss sjokkis når vi har slått oss eller lei oss… Vanligvis spiser pappa nesten bare poteter…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s