Overlevde tortur og maler overgrepene

Maleri fra S-21
Maleri fra S-21

Kun syv mennesker kom levende fra S-21, fengselet hvor Røde Khmer i årene 1975-79 førte «farlige» fanger. Fangene ble torturert til de tilsto hva det måtte være, og ble så fraktet til dødsmarkene hvor de ble brutalt drept.

Vann Nath var en av syv fanger som kom levende ut fra fengselet. Hans talent som kunstner var det som berget han i siste time. Det kom den beryktede fengselssjefen Duch for øre at fangen Vann Nath var kunstner. Vann Nath ble spurt om å male bilder av Røde Khmers øverste ledere, noe han så gjorde for å overleve. Etter at regimet falt har han malt mange malerier som viser hva som skjedde i fengselet. Malerier med grusomme fortellinger, henger i dag rundt i Toul Sleng, og gjør et uutslettelig inntrykk.

Vann Nath døde i 2011.

Les Røde Khmers torturkammer

Les bokomtale

Les Tårer for Kambodsja

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s